Аромат: досить солодкий і щільний, середній по інтенсивності; ноти какао, шоколаду, червоних в'ялених ягід і марципану.
Смак: солодкий і насичений; виразні ноти цитрусових (сицилійський апельсин), темної синьої сливи, журавлини та чорного шоколаду.
Тіло: вершкове, округле, середнє по інтенсивності.
Післясмак: тривалий, досить інтенсивне, з нотами чорного шоколаду, мигдалю і коли.
Колумбія - один з найбільших виробників кави в світі після Бразилії, В'єтнаму і Індонезії і лідер по виробництву митої арабіки.
В основному кава росте на схилах Кордильєр. Висота зростання становить найчастіше від 1200 до 200 метрів над рівнем моря, а гірський рельєф і кілька сезонів збору врожаю в році допускають тільки ручної збір ягід.
Унікальний мікроклімат долин з двох сторін закритих горами сприяв активному розвитку кавової індустрії. Важливим фактором також є чергування сухого і вологого сезонів.
Кавові дерева садять поруч з більш дужими рослинами (наприклад, банановими пальмами), що захищають їх від палючого сонця.
Регіон Huila знаходиться між двома гірськими схилами. Він є самим південним і одним з головних у виробництві кави.