Аромат: дуже приємний, яскравий, злегка пряний; виразні ноти червоної в'яленої сливи, спецій, бергамоту і полуничного конфітюру.
Смак: насичений, соковитий, дуже фруктовий з виразними дескрипторами солодкого персика, шоколаду, чорного чаю і жасмину.
Тіло: середня по щільності, оксамитове.
Післясмак: тривалий і дуже яскраве, з нотами чорного чаю, лайма, білого винограду і цедри цитрусових.
Ефіопія вважається батьківщиною арабіки. Саме звідси кави поширилося по всьому світу. Вирощування і обробка кави - одна з основних галузей економіки Ефіопії. Приблизно 25% населення прямо або побічно працюють в кавовій галузі.
В Ефіопії існує кілька регіонів вирощування кави, основними з яких є Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimma, Lekempti, Wallega, Gimbi.
Кава з регіону Сидамо мають особливий характер і унікальні смакові характеристики, які підтверджують їх входження до переліку найкращих кавових сортів світу.
В даний час виробництво кави в країні характеризується типовою структурою штабного фермерського господарства. Це означає, що більшість селян, часто мають маленький урожай, об'єднують його і привозять до місцевої центральної станції обробки, а не обробляють свою каву власною технікою.
На станціях боби ретельно сортуються перед обробкою. Після цього боби кладуться в ферментацій резервуари на термін від 24 до 36 годин. Потім кава остаточно промивають і сортують в промивних каналах. А потім висушують на так званих «африканських ліжках» або «столах для сушки», протягом 10-15 днів, де кава дбайливо перемішується кілька разів в день.