Аромат: дуже м'який і квітковий; присутні ноти горіхів і терпкості фруктової кісточки.
Смак: насичений і яскравий; ноти весняних квітів, прянощів, апельсина, зеленого яблука і чорної смородини.
Тіло: середньої щільність, округле, злегка чайне.
Післясмак: тривалий час з приємною терпкістю, димними і шоколадними нотами.
Історія Сальвадора тісно пов'язана з кавою, який був привезений сюди в 1740 році. Кава став основою місцевої економіки і сформував культуру країни.
Кавові плантації розташовані на родючих вулканічних грунтах, а культивуванням займається близько 2300 виробників.
Процес виробництва кави є одним з найбільш традиційних в світі. Це обумовлено невеликими розмірами країни і щільністю населення, що дозволяє вирощування кави як звичайні садові дерева. Крім того, кава повністю культивується вручну, так як кава росте на схилах гір і вулканів.
У Сальвадорі вирощується тільки арабіка (приблизно 68% Бурбон, 29% Пакас і близько 3% гібридні види).
Маркування SHG (strictly high grow) означає, що кава виростає на висоті понад 1350 метрів над рівнем моря; а EP (European Preparation) означає, що зелені зерна сортуються вручну, щоб видалити будь-які дефекти і сторонні матеріали.