Аромат: солодкий і дуже насичений; ноти стиглого жовтого яблука, жовтої сливи і молочного шоколаду.
Смак: виразні ноти солодкого фруктового чаю, карамелі, червоного яблука і молочного шоколаду.
Тіло: середня, злегка оксамитове.
Післясмак: тривалий час і дуже стійке з нотами іриски, синьою сливи, лайма і зеленого чаю.
Ефіопія вважається батьківщиною арабіки. Саме звідси кави поширилося по всьому світу.
Вирощування і обробка кави - одна з основних галузей економіки Ефіопії. Приблизно 25% населення прямо або побічно працюють в кавовій галузі.
В Ефіопії існує кілька регіонів вирощування кави, основними з яких є Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimma, Lekempti, Wallega, Gimbi.
Кожен з регіонів виробляє по своєму унікальний кави. Загальним для всіх ефіопських сортів є складність і багатство смаку.
Регіон Yirgacheffe є самим «високорастущім» в Ефіопії (слід зазначити, що цей регіон є частиною регіону Sidamo). Кава з цього регіону має високу щільність. Його неможливо сплутати ні з чим. Благородність, вишуканість і витонченість є основними характеристиками кави даного регіону.