Аромат: квітковий, середньої насиченості; ноти мускатного горіха, бельгійського шоколаду і чорного чаю.
Смак: дуже фруктовий, солодкий і приємний; виразні ноти стиглого жовтого яблука, густого топленого молочного шоколаду і білого родзинок.
Тіло: щільність вище середнього, дуже шовковисте і оксамитове.
Післясмак: стійке, помірної насиченості, з нотами грейпфрута, кураги і чорного шоколаду.
Бразилія виробляє третину всієї кави в світі і вже 150 років є найбільшим виробником. Бразилія Сантос - один з найвідоміших комерційних кави в світі, який отримав свою назву завдяки порту Сантос на південному сході Бразилії.
Вирощуванням кави займаються не окремі маленькі фермерські родини, а великі підприємства, де за їх роботою ретельно стежать. Збір врожаю здійснюється в основному за допомогою комбайнів. Після збору ягоди відправляються на сушку (вона триває близько 4-х тижнів) і калібрують за розміром.
Саме Бразилію Сантос можна вважати класикою кави. Зерна цього сорту великі, щільні і є еталоном для багатьох сортів.