Аромат: солодкий і медовий; яскраві ноти ванілі, меду, фундука та марципану.
Смак: соковитий, іскристий; виразні ноти червоної черешні, лайма, гренадіна і фруктової кісточки.
Тіло: щільність трохи нижче середнього; текстура дуже приємна, шовковиста і оксамитова.
Післясмак: тривалий і насичене, трохи терпкий; темний шоколад, какао, цедра цитрусових.
Виробництво кави в Коста-Ріці почалося на початку 19-го століття і на сьогоднішній день налічується більше 50 тис. Виробників кави. Близько 20% всього виробництва споживається всередині країни.
У Коста-Ріці законодавством заборонено вирощування робусти, оскільки клімат тут ідеально підходить для вирощування якісної арабіки.
Плантації розташовані на схилах вулканів, де грунту дуже багаті мінералами. Крім цього тривалого процесу дозрівання вишні сприяє альпійський клімат (достатньо холодні ночі).
Маркування SHB (Strictly Hard Bean) вказує, що кава вирощували на висоті вище 1350 метрів; а EP (European Preparation) означає, що зелені зерна сортуються вручну, щоб видалити будь-які дефектні і сторонні матеріали.
Латиноамериканці кажуть: «Хороший мексиканська кава - це бадьорить кава, а хороший коста-риканський кава - це пекуча кава!».
Характеристики
Бренд
Foundation Coffee Roasters
Характеристики Коста-Ріка SHB EP San Rafael - 250г