Аромат: солодкий, злегка квітковий і пряний; виражений нотами чорносливу, карамелі, чорного шоколаду і халви.
Смак: щільний, насичений і дуже приємний; виразні ноти прянощів, чорного шоколаду, волоського горіха і червоних яблук.
Тіло: щільність вище середнього, текстура приємна, округла і тягуча.
Післясмак: стійке, приємне, але не сильно насичене; ноти какао, смажених горіхів і цитрусової цедри.
Кава India Plantation складає основу індійського кавового експорту (3/4). Ця кава є досить цінним - він дає трохи кислуватий, але зате міцний і ароматний напій, який особливо подобається жителям Франції та скандинавських країн.
Індійська кава відомий своїм м'яким збалансованим смаком, висока щільність, помірна кислинка, тропічні, фруктові ноти.
За давньою легендою кави був завезений до Індії ще в 17 столітті. Однак лише після приходу англійців кава стала вирощуватися в таких обсягах, що він став експортуватися за межі Індії.
В Індії кави, як правило, вирощується під захисними деревами в умовах, наближених до тих, в яких кавові дерева ростуть в природі (тропічний гірський ліс). При цьому кавові дерева підстригаються для полегшення збору врожаю. Крім захисту інші види дерев збагачують грунт і запобігають її ерозію на схилах гір. Кава зріє повільно, що дає йому можливість насититься ароматами навколишніх дерев і спецій.